Logg inn
Forsiden Nyheter Coaching NLP Coaching Om meg Tjenester Referanser Lenker Kontakt

Å være konsentrert om øyeblikket

 

Vi opplever ofte  at vi ikke klarer å  nyte øyeblikket fullt ut. Det å være tilstede i nuet kan bli overskygget av bekymringer og tankesurr.

 

Det sies, at vil du forandre din framtid, så ta med deg det gode  fra fortiden, planlegg  framtiden, og lev siden i  nuet. I hvert et øyeblikk har du  et valg.

 

Hvordan kan  vi bli mer konsentrert om øyeblikket ? Meditasjon hentet fra buddhismen er en anerkjent metode for å oppøve denne evnen. Her dreier det seg med fokus på pust om konkrete teknikker for å fremme tilstedeværelse og oppmerksomhet på egne tanker og følelser

 

Evnen til  konsentrasjon i øyeblikket kan i tillegg trenes  med andre grep . Det handler om å lede seg selv og ta bevisste valg.

 

Under finner du 7 steg som  hjelper deg til å oppøve din evne til å være konsentrert om øyeblikket.

  1. 1.  Ikke legg for mange planer.
  2. 2. Gjør en ting om gangen, og hold oppmerksomheten på det du gjør.
  3. 3. Husk å fokusere på pusten. Hvis du trenger å roe  ned , sett deg  uforstyrret med lukkede øyne.Fyll lungene med luft og tøm lungene for luft. På innpust, tenk vitalitet,energi og dyp tilstedeværelse. På utpust, kjenn at spenningen slipper taket og at tankene roer seg.
  4. 4.  Har du  gjøremål  eller noe du skal ta stilling til,  bestem deg for når du skal planlegge  og tenke på det, sånn at det ikke fjerner deg fra å være i nuet.
  5. 5.  Slipp kontrollen, for når du ønsker kontroll, er tankene dine i framtiden og ikke her og nå.
  6. 6. Merker du frykt i øyeblikket, så spør deg selv. Hva er det verste som kan skje ? Da vil en oftest tenke at det ikke er så ille, og det vil være enklere å vende tilbake til nuet.
  7. 7. Vær i tillegg  mer avventede i sosiale sammenhenger. Lytt mer enn du snakker. Vær mindre dømmende og mer tolerant i samvær med andre .

 

 Legg igjen kommentar


Navn


E-post


Nettsted


Kommentar

Ingen kommentarer